Malta

5x doen in Marsaxlokk

Marsaxlokk: 5 x doen in Marsaxlokk | Malta & Gozo

Ga je op vakantie naar Malta? Dan mag je het mooie stadje Marsaxlokk niet missen. Dit is namelijk één van de meest iconische plekken van Malta. De beroemde gekleurde bootjes dobberen er vrolijk in de haven en je kunt langs de kade geweldig vis eten, verser kan bijna niet. Bekijk wat je allemaal kunt doen in Marsaxlokk.

Plan je bezoek aan Marsaxlokk

  • Heb je een huurauto? Dan kun je natuurlijk heel gemakkelijk met de auto naar het stadje. Ga je ‘s weekends om de beroemde makrkt te bezoeken? Dat kan weleens problemen geven met parkeren. Dus parkeer dan buiten de stad of pak toch de bus.
  • Je kunt heel gemakkelijk naar Marsaxlokk met de bus.  Vanuit Sliema en Valletta rijden er zelfs rechtstreeks bussen, maar even overstappen in één van deze twee plaatsen is ook geen punt. Wil je op één dan nog meer zien dan alleen Marsaxlokk? Dan is de Hop on hop off bus een goed idee.

5x doen in Marsaxlokk

Bewonder de kleurrijke Luzzu

Lees een online artikel over Malta of bekijk een ansichtkaart van het eiland en daar zijn ze: de kleurrijke vissersbootjes. Hoewel je ze overal op het eiland wel ziet, maar vaak speciaal voor toeristen, worden ze in Marsaxlokk nog echt gebruikt voor de visvangst. De kleurrijke bootjes heten Luzzu of Dghasja. Ze zijn van hout en altijd in primaire kleiren geschilderd. De volorde van de kleuren laat zien van welke familie het vissersbootje is. De luzzu bewonderen is echt iets dat je moet doen in Marsaxlokk en het is heel gemakkelijk. Al wandelend door de haven en langs de promenade kom je de mooiste exemplaren tegen. Vaak staan er ook nog wel een paar bootjes aan de kant, voor onderhoud, zodat je een kijkje van dichtbij kunt nemen. Lees meer over de kleurrijke vissersbootjes van Malta.

Doen in Marsaxlokk: vissersbootjes bekijken | Malta & Gozo

Bezoek de zondagse Markt

De zondagse markt in Marsaxlokk is de beroemdste markt van Malta. Op zondag is het namelijk vismarkt en komen de koks van het eiland de mooiste vissen en schelpdieren kopen. Maar er zijn ook tientallen stalletjes die plaatselijke producten, zoals honing, jam of linnengoed verkopen. De markt is de perfecte plek om een leuk souvenir op de kop te tikken. Houd er rekening mee dat het druk op de markt kan zijn. Op andere dagen is er een rustigere versie van de markt te vinden langs de promenade en kun je bijvoorbeeld schilderijen en kleding kopen.

De vismarkt van Marsaxlokk | Malta & Gozo

Vis eten langs de boulevard

Er is waarschijnlijk geen betere plek om verse vis te eten op Malta, dus dit is iets wat je echt moet doen in Marsaxlokk. De vis die op je bord ligt, werd ‘s ochtends gevangen. Dus verser kan bijna niet. Overal langs de boulevard kun je aanschuiven en voor een prikkie het menu van de dag bestellen, wat meteen de vangst van de dag is. Populaire plekken om vis te eten in Marsaxlokk zijn Tartarun en Terrone.

Verse vis eten in Marsaxlokk | Malta & Gozo

Bezoek de Parish Church van Marsaxlokk

Als even durft weg te kijken van de kleurrijke bootjes in de haven, dan zie je de Parish Church van Marsaxlokk al staan. Hij stamt uit de 19de eeuw en is zowel aan de buiten- als de binnekant typisch Maltees. Aan de buitenkant gemaakt van zandsteen en een iconische koepel. Binnen is het weelderig rood en zie je veel bladgoud. Toch leuk om even gezien te hebben.

Parish Church | Malta & Gozo

Bezoek de St. Lucian Tower

In Valletta heb je misschien Fort St. Elmo bezocht? De St. Lucian Tower, net buiten Marsaxlokk, werd door dezelfde orde gebouwd (de Orde van St. John) als verdediging van Malta tegen dreiging uit, vooral, het Ottomaanse rijk. Tegenwoordig is het fort de thuisbasis van het Malta Aquaculture Research Centre, maar op zaterdagen kun je ‘s ochtend mee met een tour door de St. Lucian Tower. Leuk om te doen in Marsaxlokk.

Blue Grotto | Malta & Gozo

Bonustip: op naar de Blue Grotto

Het klinkt een beetje raar om dit als tip te geven om te doen in Marsaxlokk. Maar de Blue Grotto, bij het plaatsje Wied iz-Zurrieq, ligt zo vlakbij Marsaxlokk dat een bezoekje aan deze twee trekpleisters echt heel gemakkelijk te combineren is. De Blue Grotto is een grottenstelsel dat is ontstaan door de zee die jarenlang tegen de rotsige kust van Malta beukte. Je kunt mee met een boottochtje om De Blue Grotto en andere mooie grotten en spelonken vanaf zee te bekijken. Het is ook een geweldige plek om te duiken en snorkelen op Malta. Ben je met de Hop on hop off bus naar Marsaxlokk gekomen, Blue Grotto is de volgende stop op de lijn.

Bekijk alle tips over Marsaxlokk

Plan je vakantie op Malta

Bewaar op Pinterest!

5 doen in Marsaxlokk | Malta & Gozo

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

    Laat een reactie achter