Malta

7x doen in Mellieha

Mellieha: 7x doen in Mellieha | Malta & Gozo

Tijdens je vakantie op Malta moet je beslist afreizen naar het meest noordelijkste puntje van het eiland om het wonderschone Mellieha te bezoeken. Het is een rustig plaatsje met een paar mooie bezienswaardigheden en vlakbij één van de mooiste stranden van Malta. Bekijk wat je allemaal kunt doen in Mellieha.

7x doen in Mellieha

Het kerkplein van Mellieha

Je wordt als vanzelf naar het centrale plen van Mellieha getrokken, waar de opvallen mooie kerk, de Church of Our Lady of Victory, schittert. De kerk markeert het einde van een populaire bedevaart op Malta. Op de plek waar de kerk staat dat de apostel Paulus de grond waarop de kerk staat, zelf heeft ingezegend. De kerk is in ieder geval prachtig en moet je zeker hebben gezien.

Mellieha, Malta. Plan je vakantie naar Mellieha, Malta. Bekijk alle tips | Malta & Gozo

Doen in Mellieha, Malta: Church of Our Lady of Victory | Malta & Gozo

Doen in Mellieha, Malta: Air raid shelters | Malta & Gozo

WWII Air raid shelters

Niet zo ver van het centrale plein van de stad vind je de Mellieha Air Raid Shelters. Zoals je al in het artikel over de geschiedenis van Malta hebt kunnen lezen, speelde Malta een belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog en de eilandbewoners zijn flink onder vuur genomen. De tunnels, waarin de bewoners van Mellieha schuilden, zijn zo’n twaalf meter diep en zijn helemaal met de hand gegraven. Een bezoek aan de schuilkelders is een echte must-do.

Street art in Mellieha

Street art in Malta is nog niet zo populair als in andere plekken in Europa, maar toch kun je hier en daar op het eiland bijzondere street art vinden. In Mellieha kun je in de zijstraten die wegleiden van de hoofdstraat hier en daar bijzondere murals zien. Aangezien de werken naast de trapjes van de straat liggen, spelen ze erg met je gevoel voor diepte.

Street art in Mellieha, Malta | Malta & Gozo

Doen in Mellieha, Malta: Selmun Palace | Malta & Gozo

Selmun paleis

Selmun is een wijk van Mellieha, maar nog helemaal niet zo bekend bij toeristen. Het Selmun Paleis staat aan de rand van de buurt en werd ooit door de Knights of St. John gebouwd. Later was het een marineziekenhuis tijdens de Napoleonthische oorlogen. Na wat jaren te hebben gefunctioneerd als een hotel staat het paleis nu jammerlijk leeg, maar je kunt nog wel een kijkje gaan nemen.

Doen in Mellieha, Malta: Għadira Bay | Malta & Gozo

Għadira Bay

Għadira Bay of Mellieha Bay ligt net iets buiten Mellieha en is één van de fijnste tranden van Malta. Het is een zandstrand en de blauwe vlag wappert er bijna latijd, wat wil zeggen dat je er altijd veilig kunt zwemmen. Het is inderdaad een heel lekker strand, waar je stoelen en parasols kunt huren en wat kunt eten bij één van de strandtenten.

Għadira Nature Reserve

Tegenover het strand vind je één van de mooiste natuurparken op Malta: Għadira Nature Reserve. Tussen november en mei is het geweldig om dit park te bezoeken, omdat je zo de Maltese natuur op haar best kunt zien. Het natuurpark maakt deel uit van een groot vogelproject op Malta en je kunt hier dan ook tienallen vogels zien. Ook worden gewonde wilde vogels hier verzorgd wen weer uitgezet. Vanaf februari kun je hier bovendien de mooiste bloemen op Malta zien.

Doen in Mellieha, Malta: dagtrip naar Popeye Village | Malta & Gozo

Dagtripje naar Popeye village

Eerlijk is eerlijk: als je een kijkje neemt op de website van dit pretpark denk je waarschijnlijk ‘En dit staat op Malta… waarom?’. Een logische vraag. Maar Popeye village werd ook helemaal niet gebouwd als pretpark. Het was ooit een heuse filmset. Namelijk die van Popeye, waarin Robin Williams te hoofdrol speelde. Nu is het een grappige plek voor een dagtrip vanuit Mellieha, je pakt vanuit de stad gewoon een bus naar dit pretpark. Je kunt er zwemmen in één van de zwembaden of een duik in zee nemen en even wat eten bij één van de vele restaurantjes. Lees alles over een dagje Popeye Village.

Logeren in Mellieha: Ghand in-Nanna B&B

Eén van de leukste B&B’s op heel Malta is Ghand in-Nanna B&B, op een paar minuten wandelen van de hoofdstraat van Mellieha. De gastvrouwen zijn ontzettend aardig en hebben de ruime kamers ingericht met de mooiste vintage meubels en accessoires. Sommige kamers hebben een balkon, maar het is eigenlijk net zo leuk om met een drankje op het dakterras de zon onder te zien gaan. Bekijk de hele review van Ghand in-Nanna B&B. Wil je liever een hotel met een zwembad logeren? Dan is het Luna Holiday Complex een aanrader. All inclusive? Op naar het (goed betaalbare!) Ramla Bay Resort.

Hotels en B&B's in Mellieha, Malta | Malta & Gozo

Leuke hotels en appartementen in Mellieha, Malta | Malta & Gozo

Mellieha, Malta: hoe kom je er?

Bewaar op Pinterest?

7x doen in Mellieha, Malta. Bekijk alle tips over Mellieha | Malta & Gozo

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

    Laat een reactie achter