Malta

Doen in Rabat, Malta

Rabat, Malta | Leuke dingen om te doen in Rabat, Malta

Rabat en Mdina worden vaak in één adem genoemd, terwijl Rabat toch een eigen dorpje is dat los staat van Mdina. Hoewel het er door de jaren heen wel tegenaan gegroeid is. Het dorpje heeft een heel eigen identiteit en zulke bijzonder bezienswaardigheden dat je het tijdens je vakantie op Malta niet mag missen. Bekijk wat je allemaal kunt doen in Rabat, Malta. 

Rabat, Malta: zo kom je er

Rabat, Malta | Zien en doen in Rabat, Malta

  • Als je een huurauto hebt, kun je heel gemakkelijk naar Rabat Malta. Parkeer je auto buiten het centrum, wel zo relaxt.
  • Je kunt ook heel gemakkelijk met de bus naar Rabat. De bussen op Malta rijden regelmatig en op tijd en een kaartje is helemaal niet duur.
  • Stiekem is het heerlijk om een nachtje in Rabat Malta te overnachten. Weg van de massa. Travel House is een heel fijne B&B, gelegen in een schitterend historisch pand. De kamers zijn heerlijk comfortabel en er is een dakterras om lekker van de zon te genieten met een drankje.
  • Bekijk alles over Mdina & Rabat.

Rabat, Malta | Zien en doen in Rabat, Malta

Rabat, Malta | Zien en doen in Rabat, Malta

Lees meer over Rabat

St Paul’s Church

St. Paul's Church, Rabat | Malta & Gozo

De opvallende kerk in Rabat, Malta, staat er sinds 1675. Ernaast vind je een trapje dat leidt tot de Grot van St. Paulus. De apostel zou hier hebben gepredikt, nadat hij was aangespoeld op Malta. De Knights of St. John voegden er het beeld van St. Paulus aan toe. Overdag kan het best druk zijn, dus kijk even of je de kerk ‘s ochtends of aan het einde van de middag kunt bezoeken. groups that congest the narrow space.

St Paul’s Catacomben

St. Pauls Catacomben, Rabat | Malta & Gozo

St. Paul’s Catacomben, Rabat | Malta & Gozo

Echt doen in Rabat Malta: een bezoekje brengen aan de St. Pauls Catacomben. Deze dateren uit de 3de eeuw en hier werden 500 jaar lang mensen begraven van verschillende geloofsovertuigingen. Bij de ingang pak je een audioguide mee en wandel je zo’n drie kwartier tot een uur door aan labyrint van graven en tombes die zijn uitgehakt in de rotsen. Je kunt sommige tombes in wandelen, heel interessant.

St Agatha’s crypte en catacomben

St Agatha’s Crypt & Catacombs, Rabat | Malta & Gozo

Dit zijn misschien wel de meest interessante bezienswaardigheden in Rabat Malta. Volgens de overlevering hield St. Agatha zich hier schuil toen zijn uit Sicilië vluchtte. In de, zeer goed bewaard gebleven, catacomben staat het kleurrijke altaar met frescoes uit de 12de tot de 15de eeuw. Je kunt hier alleen naar binnen met een rondleiding. Loop ook even naar binnen bij het aangrenzende museumpje. Het ziet er een beetje gedateerd uit, maar bevat heel bijzondere kunstschatten, zoals Romeinse en Egyptische stukken.

Malta Aviation Museum

Zien in Rabat, Malta | Malta Aviation Museum

Malta maakte tijdenlang deel uit van het Britse rijk en was van ongekend belang in zowel de Eerste als Tweede Wereldoorlog. Het Malta Aviation Museum ligt dan ook op de plek waar vroeger de RAF gestationeerd was op Malta. Een heel bijzondere plek om historische vliegtuigen te bewonderen. Je kunt een Spitfire Mk IX en Hawker Hurricane IIa bewonderen die tientallen jaren op de bodem van de zee hebben gelegen. Andere prachtige oude vliegtuigen zijn een De Havilland Vampire T11 en Fiat G91R. Het Malta Aviation Museum ligt net even buiten Rabat, maar is het omrijden waard.

Domus Romana

Domus Romana, Rabat | Malta & Gozo

Domus Romanus werd aan het begin van de vorige eeuw gebouwd om de opgegraven Romeinse overblijfselen uit een eeuw vChr een plekje te geven. Het is een klein, maar fascinerend museum, met mooie mozaïekvloeren en andere historische vondsten.

Rabat Malta
Bewaar op Pinterest

Rabat, Malta | De leukste dingen om te zien en doen in Rabat, Malta

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

    Laat een reactie achter