Dwerja Bay: must-see op Gozo

Dwerja Bay, must-see op Gozo | Malta & Gozo

Ga je een dagje naar Gozo of ben je een paar dagen op Gozo? Dan moet je beslist naar Dwerja Bay, één van de bekendste plekken op het eiland. Omgeven door mythen en bijzondere bezienswaardigheden. Wat dacht je van een inlandse zee en zeegrotten? Bekijk alles over Dwerja Bay. 

Dwerja betekent ‘klein thuis’ in het Maltees. Volgens de overlevering stond er in de baai daadwerkelijk een huisje, maar het kan ook een verwijzing zijn naar de rotsen die in de prehistorie werden gebruikt als woning.

Dwerja Bay, Gozo

Bezienswaardigheden Dwerja Bay

In Dwerja vind je Fungus Rock, Il-Ġebla tal-Ġeneral. Deze is genoemd naar een Italiaanse generaal die zijn dood vond toen hij de wacht liep in deze buurt. Vroeger groeide er namelijk een medicinaal plantje op de rots, dat zo kostbaar was dat het zwaar werd bewaakt. Als het plantje werd geoogst, werd het onder zware bewaking naar Malta gebracht.

Dwerja Bay, Gozo

Fungus Rock, Gozo

Inlandse zee, Gozo

Je kunt in de baai nog heerlijk wandelen. Daarmee ben je zo een halve dag zoet. Wandel bijvoorbeeld richting het nabijgelegen San Lawrenz, waar je even koffie kunt drinken.

Iets verder landinwaards vind je een binnenzee, die alleen bereikbaar is via een grot (de Ghar iz-Zerqa). Het is, zoals je wel verwacht, een oase van rust. Je kunt met een bootje door de grotten varen of heel ervaren zwemmers kunnen er doorheen. Ook voor duikers is dit een droomplek.

Duiken en snorkelen bij Dwerja Bay

Dwerja Bay is één van de plekken op Gozo waar je het beste kunt duiken en snorkelen. Je kunt mee met een duikexcursie of zelf op pad. Op de parkeerplaats staan altijd genoeg duikers en snorkelaars met hun apparatuur en spullen. Er zijn ook artikelen voor snorkelaars en duikers te kopen. Laat je vooral in ‘The Blue Hole’ zakken, echt geweldig voor duikers. Lees meer over duiken en snorkelen op Malta.

The Azure Window

Dwerja Bay op Gozo is vooral heel bekend geworden, omdat Games of Thrones hier is opgenomen. En terecht wel, want het is zo’n bijzondere plek. Ten tijde van de opnames stond de beroemde ‘Azure window’ nog fier overeind. Een enorm scherp stuk rots dat in zee stak en waar door het water een flink gat in was geslagen. Een schitterende plek, zowel overdag, maar vooral bij zonsondergang. Sinds de opnames van Games of Thrones kwamen duizenden toeristen The Azure Window bekijken. Maar zoals de gehele kust van Malta en Gozo zijn de rotsen aan corosie onderheving en helaas is The Azure Window enkele jaren geleden weggespoeld. Geen reden trouwens om Dwerja Bay over te slaan, het landschap is nog steeds spectaculair. Maar voor de goede orde, nog een voor- en na foto.

Azure Window, Gozo

Azure Window, Gozo

Dwerja Bay: hoe kom je er?

Bewaar op Pinterest!

Dwerja Bay, must-see op Gozo

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven