Malta

Festivals op Mata die je niet wilt missen

Malta festivals. Festivals op Malta die je niet wilt missen | Malta & Gozo

Ga je ‘s zomers op vakantie naar Malta? Dan kan het zo maar zijn dat je met je neus in de boter valt en dat je een geweldig festival kunt bijwonen. Of misschien vind je één van deze festivals op Malta wel zo bijzonder dat je je vakantie er helemaal op afstemt. Deze 7 festivals op Malta wil je niet missen.

6 festivals op Malta

Birgu candlelight festival

Birgu kennen wij beter als Vittoriosa, één van de Three Cities, vlakbij Valletta. Het is één van de oudste steden van Malta en een echte must-see tijdens je vakantie. Eén van de redenen om de stad te bezoeken is het Birgu Candlelight festival, onder de bevolking ook wel Birgufest genoemd. Het festival vindt elke herfst plaats en is bedoeld om het romantische karakter van Vittoriosa te benadrukken. En in oktober, als het niet meer zo heet is op Malta, is het ook heerlijk om door de smalle straten van de stad te wandelen, terwijl de straten worden geflankeerd door kaarsen, de huizen zijn versierd met kaarsen en er enorme kroonluchters boven de straten hangen. Tijdens het Birgu candlelight festival kun je de meeste musea met korting, of helemaal gratis, bezoeken.

Festivals Malta: Birgu Candlelight Festival | Malta & Gozo

Festivals Malta: Birgu Candlelight Festival | Malta & Gozo

Malta fireworks festival

Elke april vindt het jaarlijkse vuurwerkfestival plaats op Malta en wordt er een week lang, elke avond, een geweldige vuurwerkshow neergezet. Maar op ‘heilige’ dagen wordt in verschillende dorpen en steden op Malta ook vuurwerk afgestoken, en hoe. Zo wordt op 4 juni St. Joseph geëerd in Hal-Ghaxaq, 16 juli St. Sebastian inHal-Qormi en 9th August St. Lawrence in Vittoriosa, maar er zijn elke maand wel vuurwerkfeesten op Malta. Er gaan altijd wel boten of bussen speciaal naar de vuurwerkfestivals, dus ter plekke is het niet moeilijk om een festival bij te wonen.

Festivals op Malta: vuurwerkfestivals op Malta | Mata & Gozo

Festivals Malta: Vuurwerkfestivals op Malta | Malta & Gozo

Notte bianca (Museumnacht)

Elke oktober trekt half Malta richting Valletta vanwege museumnacht, de Notte bianca. Dat klinkt angstaanjagend, maar onthoud dat Malta eigenlijk helemaal niet zo groot is. In ieder geval, Museumnacht in Valletta dus. Je kunt gratis naar musea, maar er valt nog veel meer te beleven in Valletta. Er zijn optredens, je kunt oude ambachten bekijken en er zijn tientallen kraampjes met traditionele lekkernijen.

Plan je perfecte trip naar Valletta

Festivals Malta: Notte Bianca, museumnacht op Malta | Malta & Gozo

Festivals op Malta: Notte Bianca, museumnacht op Malta | Malta & Gozo

Malta Jazz Festival

In de derde week van juli komen bekende jazzmuzikanten van over de hele wereld naar Valletta voor het jazzfestival. Alleen al vanwege de spectaculaire locaties waar het jazzfestival gehouden wordt, moet je erbij zijn. Je kunt namelijk van muziek genieten onder de bastions en langs de jachthaven.

Pasen op Malta

Goed, Pasen is nu niet echt wat je een festival zou noemen. Maar de heilige week en Pasen zijn heel beangrijk voor de gelovige Maltezen en in die periode is er genoeg bijzonders te doen en te zien op het eiland. Zo zijn er overal processies, waarbij er acht tot 12 heiligenbeelden door de straten worden gedragen. Het wordt als een echte eer gezien om de beelden te mogen dragen. Op Gozo worden bijbelse verhalen nagespeeld, zoals het Laatse Avondmaal en de Kruisiging. Lees alles over Pasen op Malta.

Pasen op Malta, processies

Lichtfeest L-Imnarja

Zoals je wel in het artikel met leuke feitjes over Malta kon lezen, werd Malta eeuwenlang geregeerd door de Orde van Sint Jan, ofwel the Knights of St. John. Het oogstfeest van L-Imnarja stamt nog uit de tijd dat de orde het gezag over Malta had. Met kaarsen en vreugdevuren eren de Malteze op 29 juni hun belangrijkste twee heiligen, Petrus en Paulus.

Earth Garden Festival

Het Earth Garden Festival op Malta is de laatste jaren echt uitgegroeid tot een waar begrip. Een lekker alternatief festival, waard iedereen gewoon helemaal zichzelf kan zijn. Er komen tientallen leuke artiesten uit binnen- en buitenland optreden, maar als je zelf een instrument bespeelt, kun je ook helemaal los gaan. De locatie van dit festival is trouwens magnifiek, het Ta’ Qali National Park in het hart van Malta.

Festivals op Malta: Earth Garden Festival | Malta & Gozo

Fetsival op Malta: Earth Garden Festival | Malta & Gozo

Foto’s met dank aan Earth Garden Festival

Farsons Beer Festival

Middenin de zomer is het Farsons Beer Festival een goede reden om naar Malta te gaan, zeker als je van een feestje houdt. Laat je door de naam ‘beer festival’ trouwens niet afleiden. Op dit festival kun je niet naar hartelust obscure biertjes van kleien brouwerijen proeven. Het Farsosn Beer Festival is gewoon een groot muziekfestival dat wordt gesponsord door de grootste brouwerij van Malta. Nou vooruit, je kunt ook bier uit andere landen krijgen, als je niet van Farsons houdt. Je kunt tijdens dit festival genieten van rock en blues.

Festival op Malta: Farsons Beer Festival | Malta & Gozo

Festivals Malta: Farsons Beer Festival Malta | Malta & Gozo

Foto’s met dank aan Farsons Beer Festival

Plan je vakantie op Malta en bezoek een festival

  • Je vliegt al naar Malta vanaf €80 retour. Vergelijk vliegtickets naar Malta en bekijk wat voor jou voordelig uitpakt.
  • Vanaf het vliegveld kun je heel gemakkelijk met een transfer naar je hotel of appartement. Goedkoper dan een taxi en sneller dan de bus.
  • Je kunt in Malta appartementen en hotels huren voor elk budget. Dus vergelijk de prijzen en kijk wat het beste bij jouw reisgezelschap en budget past.

Bewaar op Pinterest

Festivals op Malta: bekijk de leukste festivals op Malta, deze festivals wil je niet missen | Malta & Gozo

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

    Laat een reactie achter