Gozo

Bijzonder Gozo: Ta’Pinu

Bezienswaardigheden Gozo: Ta'Pinu | Malta & Gozo

Eén van de meest bijzondere bezienswaardigheden op Gozo is toch wel de basiliek van Ta’Pinu. Dramatisch op een vlakte gelegen met de azuurblauwe zee op de achtergrond. Een basiliek met een bijzonder verhaal en het bezoeken zeker waard. Lees alles over Ta’Pinu.

De basiliek van Ta’Pinu is één van de belangrijkste kerken op zowel Malta als Gozo. En alleen naar de kerk toe rijden is al indrukwekkend. De Ta’Pinu staat namelijk eenzaam en indrukwekkend op de Goziaanse vlakte op de weg van Għarb naar San Lawrenz, tussen de cactussen en doornbossen. Met de zee dramatisch op de achtergrond. En van dichtbij is de basiliek al net zo indrukwekkend.

Gozo bezienswaardigheden: Basiliek Ta'Pinu | Malta & Gozo

Gozo bezienswaardigheden: Basiliek Ta'Pinu | Malta & Gozo

Het verhaal van Ta’Pinu

Aan het einde van de 19de eeuw hoorde Carmela Grima de heilige maagd tot haar spreken. Niet lang daarna werd op die plek een kapel gebouwd. Vervolgens werden diverse wonderen op die plek toegeschreven aan Maria. En dus werd het in de jaren ’20 tijd voor een flinke basiliek met het belangrijkste Maria-altaar in het gelovige Malta. Van heinde en verre komen Maltezen op bedevaart naar Ta’Pinu om te bidden tot Maria.

Een bezoek aan Ta’Pinu

Ta’Pinu is één van de belangrijkste kerken in zowel Malta als Gozo. Aan de buitenkant lijkt de basiliek misschien nog op de kerken die je al eerder op Malta zag, maar de binnenkant is compleet anders. Waar de meeste kerken op Malta en Gozo weelderig gedecoreerd zijn met roze marmer en bladgoud is de basiliek van Ta’Pinu de rust zelve.

De kerk is gebouwd in een bleke, lichte steen die een zachte gloed afgeeft. Daarnaast zijn er bescheiden, maar mooie, heldere muurschilderingen te zien. De originele mariakapel is vlakbij het altaar te vinden en het graaf van Carmela Grima is er net achter de vinden. Rondom de kapel vind je allelei offers, waaronder kinderkleding.

Gozo bezienswaardigheden: Basiliek Ta'Pinu | Malta & Gozo

Gozo bezienswaardigheden: Basiliek Ta'Pinu | Malta & Gozo

Gozo bezienswaardigheden: Basiliek Ta'Pinu | Malta & Gozo

Gozo bezienswaardigheden: Basiliek Ta'Pinu | Malta & Gozo

Gozo bezienswaardigheden: Basiliek Ta'Pinu | Malta & Gozo

Je kunt, dankzij de gratis wi-fi in de kerk, gratis gebruikmaken van de audiotour om wat meer te weten te komen over de kerk. Rondom de basiliek kun je nog mooie mozaïeken zien en tegenover de kerk kun je naar de top van de heuvel klauteren en marmeren beelden bewonderen.

Logeren vlakbij Ta’Pinu: Kempinski Hotel

Midden op Gozo vind je één van de mooiste hotels op het eiland. Het Kempinski Hotel. Centraal gelegen, met overal schitterend uitzicht over de vlaktes van Gozo. De kamers zijn heerlijk luxuseus en van alle gemakken voorzien. Je kunt kiezen voor een gewone hotelkamer, of voor een studio of appartement gaan. Maar echt top zijn alle verschillende zwembaden, ook binnenbaden, en terrassen met prachtig uitzicht. En over de fijne restaurants nog maar te zwijgen.

Accommodatie op Gozo: Kempinski Hotel | Malta & Gozo

Nog meer bezienswaardigheden op Gozo

Zo plan je je vakantie Gozo

  • Je kunt niet rechstreeks vliegen op Gozo. Je moet eerst naar Malta. Geen punt verder, want er zijn regelmatig goedkope vliegtickets Malta te vinden. Zo vliegen bijvoorbeeld Transavia en Ryanair voordelig naar Malta. Verglijk vliegtickets Malta en bekijk wat voor jou goedkoop uitpakt.
  • Vervolgens is het handig om een huurauto op te halen en richting de veerboot in Cirkewwa te rijden.
  • Pak de boot van Gozo Channel naar Gozo. Van te voren reserveren is niet nodig. Aurorijden op Malta en Gozo is niet lastig. Lees meer over autorijden op Malta.
  • Plan je vakantie naar Malta en Gozo.

Bewaar op Pinterest!

Gozo: basiliek Ta'Pinu. De leukste bezienswaardigheden op Gozo | Malta & Gozo

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

    Laat een reactie achter