Gozo

Gozo mag dan een klein eiland zijn, het is er zo ontzettend mooi er is zo veel te doen dat je er gemakkelijk een week of twee weken op vakantie kunt gaan. Het contrast met Malta is ook best groot. Malta is bruisend en druk. Op Gozo lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Het is er heerlijk rustig, maar er is wel genoeg te doen. Je mag Victoria niet missen, net als de megalitische tempels van Ġgantija en de vele dromerige baaien. Het eiland is perfect om te wandelen of fietsen. Bekijk alle tips voor je vakantie op Gozo.

Gozo: hoe kom je er?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: je kunt niet naar Gozo vliegen. Toch is het heel gemakkelijk om op het eiland te komen, dus laat je niet tegenhouden door het feit dat het eiland geen eigen vliegveld heeft.

Je vliegt dus eerst naar Malta. Je bent hier binnen 3 uur en vliegt bijvoorbeeld met Air Malta of Ryanair naar Malta. Vergelijk vliegtickets Malta en bekijk wat voor jou goedkoop uitpakt. Vervolgens pak je de bus naar Cirkewwa om daar op de veerboot te stappen. Je neemt bus X1 om naar Cirkewwa te gaan. Je koopt je kaartje bij de chauffeur. Dit kost €2,50 en is 2 uur geldig, maar zo lang duurt je tripje naar de veerboot niet. Je kunt natuurlijk ook een auto huren, want je hoeft van te voren niet te reserveren om met de auto de ferry te pakken. Je rijdt gewoon naar de haven en gaat in de rij staan. Meestal kun je meteen mee.

Je pakt de boot van Gozo Channel. De boot gaat ongeveer elke 45 minuten en te voet kun je heel gemakkelijk mee. Voor auto’s is ook genoeg plek. Het moet al heel druk zijn wil je op een volgende boot moeten wachten.

Vervoer op Gozo

Bussen
Net als op Malta rijden er op Gozo ook genoeg bussen. Houd er echter wel rekening mee dat de meeste bussen via de hoofdstad Victoria rijden en dat je daar misschien nog een keer moet overstappen. Het kan dus even duren voordat je ergens bent. Bekijk de dienstregeling. Ben je maar één of twee dagen op het eiland en wil je toch de highlights van het eiland zien? Dan is een ticket voor de Hop on hop off bus een goed idee.

Auto huren op Gozo
Als je het een en ander wilt zien op het eiland is het eigenlijk het handigst om een huurauto bij de hand te hebben. Een auto huren is helemaal niet duur en als je een niet te groot exemplaar huurt, kun je er heel gemakkelijk het hele eiland mee rond. Leuk, als je een keer die onbekende baaitjes wilt bekijken.

Fiets huren Gozo
Het eiland is niet zo groot en een beetje heuvelachtig. Maar de redelijk getrainde fietser kan hier prima uit de voeten. En omdat het een veel rustiger eiland is dan Malta is het ook echt een ideaal fietseiland. Wil je die heuvels wat soepeler trotseren, dan kun je gewoon een e-bike huren. Het is aan te raden om de huur van te voren online te regelen, want zo veel e-bikes zijn er niet op het eiland. Maar kort op het eiland? Ga dan mee met deze fietstour om alle bijzondere highlights te zien.

Lees meer over fietsen op Malta.

Bezienswaardigheden Gozo

Vakantie Gozo plannen

Lees meer over Gozo

Scroll naar boven