Malta

Malta in de winter: doen of niet?

Winter in Malta: doen of niet? | Malta & Gozo

Malta in de winter. Is Malta leuk in de winter? Oké, hoewel de ideale maanden om Malta te bezoeken april, mei, september en oktober zijn, hoef je de winter in Malta toch niet helemaal af te schrijven. Het is in Malta ‘s winters nog stukken warmer dan bij ons en er valt in de winter nog steeds genoeg te ontdekken en je hoeft het eiland niet met heel veel andere toeristen te delen. Bekijk waarom Malta in de winter echt wel leuk kan zijn.

De prijzen zijn lager

Niet alleen de prijzen van hotels zijn ‘s winters lager in Malta, maar ook bijvoorbeeld de prijzen van de bussen, veerboten en excursies. Ga je in de winter naar Malta, dan kun je zeker tot 25% besparen op je overnachtingen. Bovendien kan het van april tot en met oktober best wel druk zijn en zijn sommige leuke hotels al helemaal vol. In de wintermaanden heb je dat probleem niet. De meeste hotels zijn trouwens gewoon geopend en je kunt dus gaan slapen waar je maar wil.

Bekijk ook: De leukste goedkope hotels op Malta

Winter in Malta, kerstmis op Malta | Malta & Gozo

Het is nog best lekker weer

Eerlijk is eerlijk, je hoeft in de winter in Malta geen temperaturen boven de 30 °C, maar echt koud wordt het ook niet. Op een echt koude dag op Malta is het vaak alsnog tussen de 15 °C en 20 °C en als het zonnetje gaat schijnen, voelt het al snel een stuk warmer. In december en januari valt over het algemeen de meeste regen op Malta, maar in februari en maart wordt dat al minder.

Lees meer over Weer in Malta, klimaat Malta

Uitgebreid cultuur snuiven

Malta heeft een keur aan goede musea, kerken en tempels. Maar ja, als het warm is en de zon schijnt, zit je er misschien niet zo op te wachten om binnen te zijn. Winter in Malta is echter het perfecte excuus om eens even uitgebreid cultuur te snuiven. Je moet de St. Johns co-cathedral in Valletta toch echt wel hebben gezien, net als Fort St. Elmo en het Nationaal archeologisch museum in de stad.

Winter in Malta, bezoek St. Johns co-cathedral Valletta | Malta & Gozo

Winter op Malta, bezoek het Hypogeum Malta | Malta & Gozo

Maar je kunt op Malta ook prachtige tempels bekijken die duizenden jaren oud zijn, deze staan allemaal op de UNESCO werelderfgoed lijst. Het Hypogeum is één van de meest bijzondere bezienswaardigheden op Malta en er mogen dagelijks maar een bepaald aantal mensen naar binnen. Hiervoor moet je in het hoogseizoen maanden van te voren hebben gereserveerd. Maar in de winter kun je zo maar geluk hebben en welk kaartjes voor het Hypogeum kunnen kopen! Maar ook andere plekken op het eiland, zoals de steden Mdina en Mellieha zijn leuk om te bezoeken in de winter.

Lees alles over een dag cultuur snuiven op Malta

Ideaal weer om te wandelen of fietsen

Laten we eerlijk zijn: als de mussen dood van het dak vallen, ga je niet voor je plezier een flinke fietstocht of wandeling maken. Maar met de lagere temperaturen is het in de winter in Malta echt perfect om te wandelen en te fietsen. Je kunt wandelingen van zo’n 3 tot 13 kilometer maken op Malta. Je stippelt je wandelingen heel gemakkelijk uit met de gids Walking on Malta. Ook om te fietsen op Malta is de winter perfect. Malta is redelijk heuvelachtig (vooral het noorden), dus als je een steuntje in de rug kunt gebruiken, dan kun je beter een e-bike huren. Wil je gewoon één dagje fietsen, dan is deze fietstocht in Valletta en omgeving de moeite waard.

Perfecte tijd voor een rondreis

Omdat het van april tot en met oktober heel populair is om een vakantie te vieren op Malta is het op de wegen van het eiland vaak ook flink druk. Daar heb je ‘s winters geen last van en dus is het de perfecte tijd om een auto te huren en erop uit te gaan op Malta en het eiland op je gemakje te ontdekken. Bekijk de tips voor het huren van een auto op Malta.

Hoewel je met de auto alle vrijheid om het eiland te ontdekken, moet wel worden gezegd dat de bussen op Malta ook heel goed werken. Je kunt eigenlijk overal komen met de bus en ‘s winters kun je dus ook nog eens voordeliger met de bus reizen.

Winter in Malta, bezoek Valletta, Malta | Malta & Gozo

Winter in Malta: bezoek Valletta in de winter | Malta & Gozo

Je hebt Valletta voor jezelf

De hoofdstad van Valletta is wonderschoon en ook de kleinste hoofdstad van Europa. In het hoogseizoen lijkt het net alsof iedereen op het eiland heeft besloten Valletta te bezoeken, maar in de winter heb je Valletta bijna helemaal voor jezelf en is het heerlijk om de barokke pracht van de hoofdstad en de historische straatjes met prachtige balkons en vintage etalages te bekijken.

Maak een dagtrip naar Gozo

Als je dacht dat Malta in de winter rustig is, dan moet je echt een dag naar Gozo. Het zustereiland van Malta is sowieso een heerlijk rustig eiland, zelfs in het hoogseizoen, en in de wintermaanden kun je er helemaal genieten van de authentieke sfeer, het glooiende binnenland en de dramatische rotsen waar Gozo zo bekend om is. Een aanrader.

Plan je vakantie Malta in de winter

Bewaar op Pinterest!

Malta in de winter, winter op Malta: bekijk de tips | Malta & Gozo

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

    Laat een reactie achter