Malta

Dat Malta zo veel leuks in zo’n klein eiland weet te pakken, is toch wonderlijk. Malta is namelijk nauwelijks groter dan Texel. En toch kun je er zo veel moois bekijken. Natuurlijk kun je er heerlijk van het mooie weer genieten. Maar Malta biedt nog zo veer meer. Zoals de mooie hoofdstad Valletta, het dromerige Mdina en de oudste tempels van Europa.

Beste reistijd

Een vakantie op Malta kan bijna het hele jaar door. Het is één van de meest zonnige bestemmingen van Europa. Van aril tot en met oktober heb je eigenlijk gegarandeerd goed weer. In de zomermaanden is het druk op het eiland en kan het ook flink heet zijn. Lees meer:

Vakantie plannen

Een vakantie Malta plannen is leuk, en hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Je kunt zelf je vakantie samenstellen of gewoon een kant-en-klare vakantie boeken. Als je zelf een vakantie wilt boeken, ga je eerst op zoek naar een goedkoop vliegticket. Vervolgens vergelijk je de leukste hotels en appartementen. Bekijk alvast een leuke selectie goedkope hotels Malta. Benieuwd wat de leukste plek is om te verblijven op Malta? Bekijk de verschillende plaatsen op Malta.

Liever een kant-en-klare vakantie boeken? Dat kan natuurlijk ook. Omdat reisorganisaties vaak groot inkopen, kun je vaak voor een leuke prijs op de mooiste plekken logeren. En de transfer van het vliegveld naar je hotel of appartement is altijd inbegrepen bij de prijs. Net zo gemakkelijk. Hier kun je een vakantie Malta boeken:

Vliegen naar Malta

Vliegen naar Malta is helemaal niet duur en je bent er zo, binnen een uur of drie. Je vliegt met bijvoorbeeld Ryanair of AirMalta. Vergelijk vliegtickets Malta en bekijk wat voor jou goedkoop uitpakt. Eenmaal geland? Bekijk hoe je eenvoudig verder reist. Op zoek naar een leuk hotel? Bekijk alvast de leukste goedkope hotels op Malta.

Vervoer op Malta

Auto op Malta
Als je tijdens je vakantie net even wat meer wilt zien dan je hotel of appartement, kun je natuurlijk altijd een auto huren. Bekijk wel goed of en waar in de buurt van je hotel of appartement je kunt parkeren. Op het eiland wordt links gereden en in de spits kan het behoorlijk druk zijn. Bekijk alle tips over auto rijden en auto huren op Malta.

Bussen op Malta
Het busnetwerk op het eiland is prima. Je kunt eigenlijk overal wel komen met de bus. De bussen rijden vaak en op tijd. Je kunt gewoon een kaartje bij de chauffeur kopen. Een kaartje kost €2,50 en is standaard 2 uur geldig. Bekijk de dienstregeling van de bussen op Malta. Daarnaast kun je met de toeristische bussen mee, handig als je in één of twee dagen veel bezienswaardigheden op het eiland wil zien. Bekijk de route van de Hop on hop off bus.

Fietsen op Malta
Het zuiden van Malta is behoorlijk vlak en hier kun je dan ook erg leuk fietsen. Je kunt op Malta heel gemakkelijk een fiets (of e-bike) huren. Wil je liever niet zelf een route uitstippelen? Dan is het leuk om mee te gaan met een fietstour op Malta, deze duurt 4 uur en neemt je mee langs de leukste plekken rondom Valletta. Lees meer over fietsen op Malta.

Plaatsen op Malta: steden en dorpen

Doen op Malta

Lees meer

Scroll naar boven