De 5 mooiste dorpjes op Malta

De 5 mooiste dorpjes van Malta | Malta & Gozo

Malta is natuurlijk bekend vanwege de grote kustplaatsen, waar je ook de meeste hotels en resorts vindt, en de prachtige hoofdstad Valletta. Maar tijdens je vakantie Malta moet je ook zeker de tijd nemen om de mooiste dorpjes op Malta te ontdekken. Maar welke dorpjes op Malta zijn nu echt de moeite waard? Bekijk de 5 mooiste dorpjes op Malta.

Plan je vakantie op Malta

De 5 mooiste dorpjes op Malta

Marsaxlokk

Zonder twijfel het mooiste dorpje van Malta en ook het meest kleurrijke. Marsaxlokk staat vooral bekend vanwege de haven, waarin altijd honderden vissersbootjes dobberen. In het weekend is het leuk om de lokale markt te bezoeken, waar je allerlei mooie handgemaakte producten kunt kopen. Maar het is vooral heel fijn om de hele boulevard over te wandelen, op zoek naar een fijn restaurantje waar je voor een prikkie de vangst van de dag kunt bestellen. Bekijk alles over Marsaxlokk. Lees ook 5x doen in Marsaxlokk.

De mooiste dorpjes van Malta: Marsaxlokk | Malta & Gozo

De mooiste dorpjes van Malta: Marsaxlokk | Malta & Gozo

De mooiste dorpjes van Malta: Marsaxlokk | Malta & Gozo

Mellieha

In het noordelijke puntje van Malta, op weg naar de veerboot naar Gozo, vind je Mellieha. Een leuk plaatjes met veel restaurants en cafés en, ook niet onbelangrijk, het strand op een paar minuten afstand. De meeste toeristen weten Mellieha, gek genoeg, nog niet zo te vinden en het is in Mellieha duidelijk een stuk rustiger dan in de rest van de badplaatsen op Malta.

De mooiste dorpjes van Malta: Mellieha | Malta & Gozo

De mooiste dorpjes van Malta: Mellieha, Mellieha Bay | Malta & Gozo

Ghand in-Nanna B&B is een leuke plek om te logeren in Mellieha. Vanuit deze B&B loop je zo naar de Church of Our Lady of Victory, de belangrijkste bezienswaardigheid in Mellieha. De kerk, met de opvallende koepel, is een populaire bedevaartsplek op het gelovige Malta, omdat wordt gezegd dat de apostel Paulus te plek waarop deze kerk is gebouwd, zelf heeft ingezegend. De andere grote trekpleister ligt op zo’n 10 minuten wandelen bergafwaards: Mellieha Bay, één van de weinige echt lekkere zandstranden van Malta.

Rabat

Mdina en Rabat worden vaak in één adem genoemd. Niet zo gek, want de twee plaatsen liggen dicht tegen elkaar aan. Maar toch is Rabat een apart dorp, met een totaal eigen karakter en heel bijzondere bezienswaardigheden. Rabat heeft een schattig centrumpje met een gezellig centraal plein en mooie kerk, maar de echte trekpleister vind je even verderop.

De mooiste dorpjes van Malta: Rabat | Malta & Gozo

De mooiste dorpjes van Malta: Rabat | Malta & Gozo

De Sint Pauls Catacomben zijn tientallen grafheuvels en begraafplaatsen van Christenen, Joden en heidenen. Sommige tombes zijn ruim 2000 jaar oud. Je kunt de tombes ook bezoeken, een heel bijzondere ervaring. De Sint Agatha’s Crypte en Catacomben zijn onbekender, maar misschien toch interessanter. De tombes, die je alleen met een gids kunt bezoeken, zijn heel mooi bewaard gebleven. Bekijk alle tips over Rabat.

Je kunt Rabat heel gemakkelijk ontdekken tijdens een dag cultuur snuiven op Malta.

Lija

In het hart van Malta vind je Lija, omringd door boomgaarden en mooie tuinen. Hoewel het dorpje, zoals het er nu staat, werd gebouwd vanaf de 16de eeuw, werd het gebied rond Lija in prehistorische tijden al bewoond. In de buurt vind je de megalitische tombes van Din l-Art Helwa. Zoals in elk dorp op Malta staat ook hier een imosante kerk in het midden, in Lija is het de de kerk van de verlosser, met schitterende plafondschilderingen. In Lija mogen alleen huizen gebouwd worden die eruit zien, zoals de historische huizen, zodat het authentieke karakter dan het dorp wordt bewaard.

De mooiste dorpjes van Malta: Lija | Malta & Gozo

De mooiste dorpjes van Malta: Lija | Malta & Gozo

Żebbuġ

Zebbug (ook wel bekend als Città Rohan) is één van de oudste dorpjes in Malta, en heeft Sint Philip als beschermheilige. Zebbug betekent ‘olijven’ in het Maltees en het dorp werd zo genoemd omdat op de plek van het centrale plein van het dorp vroeger een belangrijke olijvenplantage stond. De historische toegangspoort van het dorp werd aan het einde van de 18de eeuw gebouwd en staat nog altijd fier overeind. Ook de 17de eeuwse kerk heeft een paar bijzondere beelden en schilderijen.

De mooiste dorpjes van Malta: Zebbug | Malta & Gozo

De mooiste dorpjes van Malta: Zebbug | Malta & Gozo

Lees meer over Malta

Bewaar op Pinterest!

De mooiste dorpjes van Malta: bekijk de 5 mooiste dorpjes van Malta | Malta & Gozo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven