Malta

6 onbekende hotspots op Malta

Onbekende hotspots op Malta (foto met dank aan Bay.com.mt) | Malta & Gozo

Denk je aan Malta, dan denk je waarschijnlijk meteen aan de Blue Lagoon, de hoofdstad Valletta en de schitterende prehistorische tempels. Maar er zijn ook onbekende hotspots op Malta, plekken waar toeristen niet of nauwelijks komen. Dit zijn de 6 meest bijzondere onbekende hotspots op Malta.

6 onbekende hotspots op Malta

Il-Niffied zeegrotten

Onbekende hotspots op Malta | Malta & Gozo

Foto met dank aan Bay

Tijdens je vakantie op Malta ga je misschien wel naar Hagar Qim, waar je één van de beroemde prehistorische tempels op het eiland vind. Vanaf de parkeerplaats bij Hagar Qim kun je ook het steile kustpad naar beneden volgen. Je kunt beneden rekenen op prachtig uitzicht in de grotten. Draag wel goeie schoenen om het pad af te dalen.

The Coral Lagoon, Mellieha

Onbekende hotspot op Malta: The Coral Lagoon, Mellieha | Malta & Gozo

The Blue Lagoon is één van de bekende hotspots op Malta en één van de meest populaire dagtrips. En inderdaad, het is er prachtig. Maar het kan er ook verschrikkelijk druk zijn, vooral in de zomermaanden. Als je een bijzondere lagoon wil zien waar niet zo veel mensen komen, dan kun je The Coral Lagoon in Mellieha bezoeken. Je komt er door er vanaf Armier Bay naartoe te zwemmen, maar een kayak huren kan ook en is waarschijnlijk net even wat minder vermoeiend. Vergeet niet om waterschoenen te dragen, want de rotsen van de lagoon kunnen scherp zijn.

Bijzonder neo-gotisch huis in Mdina

Neo-gotisch huis in Mdina | Malta & Gozo

Mdina is misschien wel het mooiste stadje op Malta. Met de zo bekende balkonnetjes binnen de historische stadswallen. Eén huis valt wel heel erg op. Je hoeft er niet eens naar te zoeken, want het staat op het centrale plein van Mdina. Het is het neo-gotische huis dat werd ontworpen en gebouwd door architect Andrea Vassallo. Deze naam zegt je misschien niets, maar de goede man heeft ook de beroemde basiliek van Ta’Pinu op Gozo ontworpen.

Victoria lines

Victoria Lines | Malta & Gozo

De Victorial Lines staan ook wel bekend als The Great Wall of Malta. Toen de Engelsen de macht kregen over het eiland, bouwden zij de 12 kilometer lange muur om het noorden van het zuiden van het eiland te scheiden. De Victoria Lines lopen van Madliena in het oosten, door Mosta naar Rabat aan de westkust. Vandaag de dag kun je een gedeelte van de muur nog altijd bezoeken. Heel imposant.

Il Hofra L-Kbira

Onbekende hotspots op Malta, bekijk de tips

Foto met dank aan Malta Secrets

Il Hofra L-Kbira ligt niet ver van Marsaxlokk en St. Peters Pool, maar toch is het één van de meest afgelegen stranden van Malta. Het is een heerlijke plek in het zuiden van Malta. Eerst zoek je vlakbij Marsaxlokk naar tal-Madonna tas-Silg, hier sla je af op de straat Triq Xrobb L-Għaġin. Bij de kruising Xrobb il Ghagin ga je linksaf de heuvel op. Blijf helemaal rechtdoor rijden, totdat je bij een parkeerplaats uitkomt. Het strandje heeft ook een paar grotten en het is een heel bijzondere plek.

Ras il Hamrija

Ras Il Hamrija | Malta & Gozo

Ras il Hamrija | Malta & Gozo

Net naast Hagar Qim vind je de wachttoren van Ras il Hamrija. Dit is sowieso al een bijzondere hotspot op Malta, want het is de laatste wachttoren van zijn soort aan de zuidkust van het eiland. Maar spiek ook even over de kliffen heen, want in zee zie je een natuurlijke arcadeboog, die wel doet denken aan de Azure Window. Deze laatste in Dwerja staat helaas niet meer overeind, dus deze is een goed alternatief.

En de leukste bekende hotspots op Malta

  • Natuurlijk mag je de bruisende hoofdstad Valletta niet missen. Hier kun je de mooiste kleurrijke balkons van Valletta spotten.
  • Een andere heerlijk kleurrijk plaatsje is Marsaxlokk met de beroemde kleurrijke vissersbootjes en de beste visrestaurants van Malta. Bekijk wat je kunt doen in Marsaxlokk.
  • Ook Mellieha is een mooi stadje op Malta, op het noorden van het eiland. Het ligt in ieder geval vlakbij één van de mooiste stranden van Malta. Lees ook 7x doen in Mellieha.
  • Je kunt het UNESCO Werelderfgoed van Malta ook niet missen tijdens je vakantie. Bezoek één van de mooie prehistorische tempels op Malta.
  • Een dagje iets heel bijzonders bekijken? Dan moet je beslist naar Popeye Village, een ware filmset uit de jaren’80 die nu dient als amusementspark. Je kunt er ook heerlijk zwemmen.
  • Bekijk de 5 mooiste dorpjes op Malta.
  • Het eiland op een leuke manier ontdekken? Ga dan fietsen op Malta.
  • Maak ook een dagtrip naar de Blue Lagoon tijdens je vakantie.

Bewaar op Pinterest

6 onbekende hotspots op Malta | Malta & Gozo

Plan je vakantie naar Malta

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

    Laat een reactie achter