Malta

Ontdekken op Malta: Palazzo Parisio

Palazzo Parisio, Malta | Vakantie Malta & Gozo

Wil je een bijzondere bezienswaardigheid in Malta bekijken waar geen stromen toeristen op afkomen? Dan moet je beslist Palazzo Parisio bewonderen. Het is een onwaarschijnlijk, goed verscholen sprookjespaleis.

Palazzo Parisio: de geschiedenis

De grootmeester van de Knights of St. John, de religieuze orde die eeuwen over Malta regeerde, liet Palazzo Parisio in de 18de eeuw bouwen als een toevluchtsoord voor de aristocratische familie Parisio. Een paar decennia later koos Napoleon Palazzo Parisio als zijn paleis op Malta, nadat hij de orde van het eiland had gebonjourd.

Het was echter in de 19de eeuw dat Giuseppe Scicluna, een rijke bankier, het pales in bezit kreeg en hij toverde het om tot het schitterende bouwwerk dat je nu op Malta kunt bezoeken.

Palazzo Parisio, Naxxar | Vakantie Malta & Gozo

Palazzo Parisio, Naxxar | Vakantie Malta & Gozo

Over Palazzo Parisio

Palazzo Parisio wordt ook wel een miniatuur Versailles genoemd, maar als je voor de wat onopvallende deuren staat, zou je dat niet meteen denken. Vanaf de buitenkant lijkt het paleis op een doodnormaal woonhuis, en er zit een café aan vast. Loop toch maar even naar binnen. Want daar word je getrakteerd op een waanzinnig interieur: fresco’s, beelden, schilderijen wandtapijten, kroonluchters en heel veel vergulde pracht en praal. En dan zijn er nog de schitterende meubels en serviezen. Je kijkt er je ogen uit. Vooral de balzaal en de prachtige tuinen spreken tot de verbeelding en het is dus niet zo raar dat Palazzo Parisio één van de meest populaire trouwlocaties op Malta is.

Ga mee met een rondleiding

Het is leuk om mee te gaan met een rondleiding door het paleis. Je krijgt een leuk kijkje in het leven van de aristocratie die schoonheid bovenal verkozen boven praktisch. Tijdens de rondleiding loop je door de hallen, het grote trappenhuis en de balzaal, muziekkamer en biljartkamer. Bijzonder zijn de slaapkamers en de goed bewaarde koets uit de 19de eeuw. En daarna moet je zeker even de tijd nemen om door de tuinen te dwalen, die voor een groot deel gewoon toegankelijk zijn voor het publiek.

Palazzo Parisio, Naxxar | Vakantie Malta & Gozo

Palazzo Parisio, Naxxar | Vakantie Malta & Gozo

Palazzo Parisio: zo kom je er

Palazzo Parisio is echt een onbekende bezienswaardigheid op Malta. Als je een huurauto hebt, is het gemakkelijk om er te komen. Maar het is ook heel gemakkelijk om met de bus naar Naxxar te reizen. De bussen op Malta rijden vaak en efficiënt. En ze zijn niet duur. Afhankelijk van waar je je bevindt op het eiland, zul je één of twee keer moeten overstappen om bij het paleis te komen. Het paleis bevindt zich, vrij onopvallend, tegenover de kerk van Naxxar. Je kunt een dagje Palazzo Parisio ook goed combineren met een bezoek aan Mdina & Rabat.

Meer onbekende pracht op Malta

Plan je vakantie naar Malta

  • Je kunt vrij goedkoop naar Malta vliegen, bijvoorbeeld met Ryanair of AirMalta. Vergelijk vliegtickets Malta en bekijk wat voor jou goedkoop uitpakt.
  • Er zijn heel veel leuke hotels op Malta. Maar voor een echt leuke ervaring hoef je niet de hoofdprijs te betalen. Lees alles over de leukste goedkope hotels op Malta.
  • Gewoon snel een goede aanbieding vinden? Je kunt natuurlijk ook een kant-en-klare vakantie Malta boeken. Dat is soms zelfs goedkoper dan alles zelf regelen.

Palazzo Parisio
Bewaar op Pinterest

Palazzo Parisio, Naxxar | Vakantie Malta & Gozo

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

    Laat een reactie achter