Malta

Popeye village, Malta: net als in de film

Popeye Village, Malta: een leuk dagje uit op Malta

Kleurrijke houten huisjes in een kleine baai, eindeloos entertainment voor de kinderen. Het lijkt alsof Popeye Village, Malta, speciaal voor gezinnen is gebouwd. Maar niets is minder waar. Popeye Village was ooit een echte filmset en deze kun je nu bezoeken. Het is een perfect dagje uit op Malta. 

Was Popeye jouw kinderheld? Grote armen, blikken vol spinazie eten en de pijp in zijn mondhoek? Of zijn je kinderen inmiddels ook helemaal gek op Popeye en Olijfje? Dan mag je een bezoek aan Popeye Village Malta niet overslaan tijdens je vakantie.

Popeye Village: een echte Hollywood filmset

Het lijkt alsof Popeye Village is gebouwd als pretpark, maar dat is niet waar. In de jaren ’80 werd het hele dorpje aan een baai vlakbij Mellieha uit de grond gestampt toen er de Hollywoodfilm Popeye werd opgenomen, met Robin Williams in de hoofdrol. Het decor bestond uit een verzameling bontgekleurde houten huisjes, gelegen aan een prachtige baai, onderling verbonden door weggetjes en bruggen.

Popeye Village: dagje uit op Malta | Malta & Gozo

Popeye Village: dagje uit op Malta | Malta & Gozo

Na de opnames zou de filmset worden vernietigd, maar gelukkig werd besloten dat het kleine kleurrijke dorpje toch wel erg leuk was en dat het een leuke plek zou zijn voor jong en oud. Nu is het één van de meest populaire dagtrips op Malta.

Je kunt een gratis boottochtje maken om de baai en de kleurrijke houten huisjes vanaf het water te bekijken. Daarnaast kun je optredens bijwonen, veel rekwisieten uit de film bekijken en zelfs de hele film nog eens bekijken. Het is vooral heel leuk om over de set te wandelen, die inmiddels bijna veertig jaar oud is. Er is veel oog voor detail en de houten huisjes zijn nog in puike conditie. En natuurlijk is er uitgebreid ruimte en tijd voor een frisse duik in zee.

Popeye Village: praktische tips

Popeye village is het hele jaar geopend. Je kunt van te voren online je tickets kopen of gewoon aan de kassa. Wil je het jezelf gemakkelijk maken, dan kun je ook tickets inclusief vervoer vanaf je hotel of resort reserveren.

Popeye Village: hoe kom je er?

Je kunt heel gemakkelijk met de bus naar Popeye Village, er rijden vanaf heel Malta bussen naar het themapark.

Popeye Village Malta: hoe kom je er? | Malta & Gozo

Allereerst moet je ervoor zorgen dat je in Mellieha komt. Dit doe je door vanuit Valletta bus 41 of 42 te nemen, vanuit Sliema bus 222 en vanuit Bugibba bus 221. In Mellieha stap je vervolgens op bus 101 naar Popeye Village.

Iets sneller op plaats van bestemming zijn? Je kunt heel gemakkelijk een auto huren op Malta.

Meer leuks tijdens je vakantie Malta

Bewaar op Pinterest!

Popeye Village Malta: net als in de film | Malta & Gozo

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

    Laat een reactie achter