Gozo Malta

De mooiste plekken om te snorkelen en duiken op Malta

Duiken en snorkelen in Malta, de leukste plekken | Malta & Gozo

Malta is echt een pareltje in de Middellandse Zee en als je op je balkonnetje zit of langs het strand loopt, blijf je maar kijken naar de prachtige diepblauwe zee. Houd je van snorkelen of duiken? Dan heb je aan Malta ook een hele leuke vakantiebestemming. Bekijk de mooiste plekken om te duiken en snorkelen op Malta.

Duiken en snorkelen op Malta

Wil je gaan duiken of snorkelen op Malta? Goed idee. Er zijn verschillende duikscholen op Malta en heel veel plekken waar je goed de zee in kunt om te duiken en snorkelen op Malta. Ga je met het hele gezin op vakantie naar Malta? Dan is het leuker om te snorkelen, omdat je dit echt met z’n allen kunt doen. Moet je je duikbrevet nog halen? Dan kun je bijvoorbeeld terecht bij OK Diving in St. Pauls Bay.

Neem je snorkelspullen mee!

Je kunt her en der op Malta wel duik- en snorkelspullen kopen, maar het is handiger om zelf je snorkelspullen mee te nemen.

Duiken en snorkelen op Malta: de mooiste plekken

Blue Lagoon, Comino

De Blue Lagoon is een overduidelijke geweldige plek om de duiken of snorkelen. Het water is er zo helder dat je meters diep kunt kijken en vaak het witte zand op de bodem van de zee kunt zien liggen. In het hoogseizoen kan het heel druk zijn in de Blue Lagoon, dus het is vooral een goed idee om in voor- of najaar te duiken in the Blue Lagoon. Je kunt heel gemakkelijk mee met een excursie naar de Blue Lagoon.

Santa Maria Caves, Comino

Ga je toch in het hoogseizoen naar Comino, of wil je gewoon op een bijzondere plek duiken, dan zijn de Santa Maria grotten echt een aanrader. Ze behoren tot de mooiste grottenstelsels ter wereld en zijn daarom echt een traktatie voor duikers en snorkelaars, want er is zowel diep als ondiep water. Je zult omringd zijn door baarzen, krabbetjes en bijzondere zeeslakken.

Duiken en snorkelen op Malta | Malta & Gozo

Fomm ir-Rih Bay, Malta

Fomm Ir-Rih Bay is waarschijnlijk één van de meest afgelegen baaien op Malta en het is zo’n plaatje. Snorkelaars en duikers vinden het juist zo’n fijne plek, omdat het niet wordt overspoeld door toeristen en plezierbootjes. Nadeel is dat je een stijl, rotsachtig pad af moet om de baai te bereiken. Gelukkig word je onderweg getrakteerd op mooi uitzicht. En het snorkelen in de prachtige baai maakt ook alles goed.

Wied iz-Zurrieq (Blue Grotto)

Een heel toegankelijke plek om op Malta te duiken of snorkelen is Blue Grotto, bij het dorpje Wied iz-Zurrieq. Door de eeuwen heen hebben de golven flink op de kust ingebeukt bij Wied iz-Zurrieq en daardoor zijn de natuurlijke grotten van Blue Grotto ontstaan. Als de zon er goed op schijnt, is het water helderblauw. Het diepste punt van Blue Grotto ligt op 26 meter.

Duiken op Malta: Blue Grotto, wrack van de Um El Faroud | Malta & Gozo

Als je bij Wied iz-Zurrieq het water in wil, kun je ook met een duikexcursie mee om het wrack van de Um El Faroud te bekijken. Deze tanker ligt sinds 1998 op 35 meter op de bodem van de zee en rond het wrak wemelt het van de mooie vissen.

Hondoq Ir-Rummien, Gozo

Hondoq ir-Rummien, ofwel Hondoq Bay, is een goede plek om te duiken en snorkelen op Gozo. Je kunt hier ook allerlei spullen huren, dus dat is handig. Wil je zelf richting Comino varen? Dan kun je hier heel goed een bootje huren en bijvoorbeeld naar de Blue Lagoon of Santa Maria Grotten varen.

Żebbuġ, Gozo

Żebbuġ op Gozo is vooral bekend vanwege de eeuwenoude zoutpannen, die nog altijd in hun volle glorie schitteren. De ernaast gelegen baai is klein en wordt geflankeerd door enkele cafés. Hoewel het niet echt een duikers-hotspot is, gaan veel mensen hier toch heel graag zwemmen en snorkelen. Het ondiepe water leent zich goed voor snorkelen met kinderen.

Duiken en snorkelen op Gozo: Wied il-Għasri | Malta & Gozo

Wied il-Għasri, Gozo

Wied il-Għasri is eigenlijk een lange kloof omringd door grotten. Het strand ligt net even wat dichter bij één van de belangrijke badplaatsen op Gozo, Marsalforn. Wied il-Għasri is omgeven door prachtige kliffen en dat alleen al maakt duiken en snorkelen op deze plek zo bijzonder.

San Blas Bay, Gozo

San Blas is één van de meest populaire baaien op Gozo. Het zand heeft een bijzondere rode kleur en je komt bij de baai na een mooie wandeling. Ondanks de populariteit is het nooit heel erg druk in San Blas, wat echt een pluspunt is.

Dwejra, Gozo

Tot een paar jaar terug stond bij Dwerja het beroemde ‘Azure Window’ een rots in zee waar door de elementen een gat in was geslagen. Dit was zo ongeveer de meest gefotogafeerde plek van Malta en Gozo. En daarom was het ook een popualaire plek voor snorkelaars en duikers. Maar het feit dat de window is ingestort, maakt Dwerja niet een minder leuke plek om te duiken of snorkelen. Je kunt hier goed parkeren, er is een duikwinkel en er zijn een paar cafeetjes. Vanaf de parkeerplaats wandel je over de rotsen om vervolgens op één van de lager gelegen stukken het water in te gaan. Lees meer over Dwerja Bay.

Snorkelen en duiken op Gozo: Dwerja | Malta & Gozo

Duiken en snorkelen tijdens je vakantie op Malta

Bewaar op Pinterest!

Duiken en snorkelen op Malta, de mooiste plekken | Malta & Gozo

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

    Laat een reactie achter