Gozo

Top 10 bezienswaardigheden Gozo

Gozo bezienswaardigheden: top 10 doen en zien Gozo

Heb je zin in een vakantie op Gozo? Ja doen! Malta mag dan bekend zijn bij de meeste toeristen vanwege de ruige kusten en de rijke geschiedenis. Als je even he-le-maal niets wilt, dan moet je naar Gozo. Wat een rust, wat een schoonheid. En er is ook nog eens genoeg te doen. Bekijk de top 10 bezienswaardigheden Gozo.

Gozo is maar een heel klein eiland. Toch zit het tjokvol prachtige bezienswaardigheden. Zoals archeologische opgravingen van duizende jaren oud, Romeinse overblijfselen, een basiliek op de plek waar Maria ooit verscheen en natuurlijk de prachtige hoofdstad Victoria.

10 bezienswaardigheden Gozo

Victoria

Als je dacht dat de hoofdstad van Malta Valletta mooi was, dan moet je de hoofdstad van Gozo bezoeken. Victoria is echt één van de top bezienswaardigheden Gozo. Doordat bijna alle gebouwen in Victoria van kalksteen zijn gemaakt, lijkt de zon er altijd wel te schijnen. Dwaal door de smalle straatjes en bewonder de heiligenbeelden die je bijna op alle straathoeken ziet. Ga wat drinken op een knus pleintje en sla vooral de citadel van Gozo niet over.

Bezienswaardigheden Gozo: Victoria | Malta & Gozo

Dwerja

Tot voorkort was de baai van Dwerja vooral bekend vanwege de Azur Window, maar die is een paar jaar terug helaas ingestort. Dat is echter geen reden om Dwerja over te slaan, integendeel. De rotsige kust is nog steeds adembenemend en je kunt hier ontzettend goed wandelen en zonnen. Maar je kunt hier ook heel goed snorkelen of duiken. Lees meer over Dwerja Bay.

Bezienswaardigheden Gozo: Dwerja Bay | Malta & Gozo

Ramla Bay

Net als op Malta is het op Gozo zoeken geblazen naar zandstranden. Maar aan Ramla Bay heb je een prima zandstrand. Het zand is er zacht en geel en de het water diepblauw. Dat vraagt om een dagje zonnebaden. Je kunt er zonnebedden en parasols huren. En bij de kleine bar kun je wat te drinken of een ijsje kopen. Nog iets cultureels doen? Vlakbij vind je Calypso Cave.

Zandstrand Gozo: Ramla Bay | Malta & Gozo

Our Lady of Ta’ Pinu Basilica

Van alle bezienswaardigheden Gozo is dit misschien nog wel de meest bijzondere. Our Lady of Ta’ Pinu Basilica (ofwel gewoon Ta’Pinu) is een kathedraal die werd gebouwd op de plek waar een vrouw uit de buurt beweerde te zijn toegesproken door Maria. Of je daar nu in gelooft of niet: de basiliek is prachtig gelegen op een heuvel en de architectuur van de kerk en de beelden binnen zijn adembenemend. Toegang is helemaal gratis, maar zorg erg wel voor dat je schouders zijn bedekt.

Bezienswaardigheden Gozo: Ta'Pinu

Ġgantija Tempels

De megalitische tempels van Malta en Gozo prijken op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De meeste van deze tempels liggen op Malta. Maar de Ġgantija Tempels vind je op Gozo, in Ix-Xagħra. De tempels behoren absoluut tot de top bezienswaardigheden Gozo. Ġgantija betekent ‘Reuzin’ en dit zijn dan ook de grootste tempels op de Maltese eilanden. In het bezoekerscentrum leer je alles iver de geschiedenis van de tempels en bekijk je de bijzondere vondsten uit de tempels. Daarna kun je nog een kijkje nemen bij het tempelcomplex en zie je dat, ondanks dat deze duizenden jaren oud zijn, je nog steeds inscripties kunt zien.

Ġgantija Tempels, bezienswaardigheden Gozo

San Blas Bay

San Blas is één van die baaien die Gozo beroemd hebben gemaakt. San Blas is een kleine baai, van rustkleurig zand en omringd door rotsen. Je kunt er alleen komen door een heel smal paadje te volgen, maar dat is dan ook wel de moeite waard. Dit is de perfecte plek om te snorkelen op Gozo.

Gozo: San Blas Bay

Zoutpannen, Żebbuġ

Niet ver van het bekendste toeristenoord(je) op Gozo vind je de bekende zoutpannen van Gozo. Deze werden al gebruikt door de Romeinen en de zoutpannen liggen er nog steeds prachtig en intact bij. De meeste zoutpannen worden sinds 350 jaar weer gebruikt voor zoutwinning en blijven in dezelfde families. Vlakbij de zoutpannen kun je lekker relaxen aan zee en wat drinken.

Bezienswaardigheden Gozo: zoutpannen Zebbug

Duiken en snorkelen bij Wied il-Għasri

In Malta kun je heel goed duiken en snorkelen. Meestal doe je dat gewoon in zee, vlakbij bijzondere rotsformaties of grotten. Maar op Gozo is het leuk om te duiken of snorkelen bij Wied il-Għasri, want dit is namelijk een kloof omringd door grotten. De omringende kliffen maken Wied il-Għasri een betoverende plek.

Duiken en snorkelen op Gozo: Wied il-Għasri | Malta & Gozo

Ta’Kola Molen

Eén van de onbekende bezienswaardigheden van Gozo, maar oh zo’n mooie. Ooit stond Gozo vol met windmolen zoals die van Ta’Kola. De molen werd in 1725 gebouwd, maar moest in 1780 al worden herbouwd. Sinds die tijd staat hij echter stevig op zijn plek. Het is nog steeds mogelijk om de kleine molen te bezoeken. Doen: het is een plaatje.

Ta'Kola Molen Gozo, Malta

Xlendi

In het zuid-westen van Gozo vind je één van de mooiste dorpjes van Gozo: Xlendi. Het is een oud vissersdorpje dat nu de populairste badplaats van Gozo is. Dat badplaats mag je nog best met een korreltje zout nemen, want het is en blijft een klein plaatsje ondanks dat er wel een paar hele leuke restaurants, cafés en hotels te vinden zijn. Grote trekpleister hier is het water. Xlendi is een heerlijke plek om te zwemmen. Vlakbij kun je heel goed snorkelen en duiken. Lees alles over een strandvakantie Gozo, Xlendi.

Leuke badplaats Gozo: Xlendi

2x leuk logeren op Gozo

Villag Tall Fanal

Het lekkere aan een vakantie Gozo is dat het zo relaxt is. En de meeste hotels en appartementen op Gozo dragen hieraan bij. Villagg Tal Fanal is zo’n voorbeeld. De comfortabele appartementen liggen rondom het zwembad. Het complex ligt centraal op het eiland. Ideaal om de bezienswaardigheden Gozo te ontdekken. Lees meer over Villagg Tal Fanal.

Villagg Tal Fanal Gozo

Carnini Farmhouses

Gozo is zo’n fijn en rustig eiland, dat zelfs de bewoners van Malta er komen voor een weekendje weg of vakantie als zij aan de drukte willen ontsnappen. Gozo is het perfecte eiland om ‘in the middle of nowhere’ te logeren. De huisjes van Carnini liggen heerlijk afgelegen, bieden schitterend uizticht op het eiland en liggen rondom een lekker zwembad. Het dorpje L-Gharb ligt op loopafstand en daar kun je heel gemakkelijk je inkopen doen. De huizen zijn heel comfortabel ingericht. Perfect voor een relaxte vakantie. Bekijk meer over Carnini Farmhouses.

Carnini Farmhouses Gozo

Bezienswaardigheden Gozo: zo zie je ze

  • Als je zelf een vakantie op Gozo wilt regelen, boek je eerst een vliegticket Malta. Dan neem je de bus naar Cirkewwa om daar op de veerboot naar Gozo te stappen. Reserveren voor de veerboot is niet nodig, koop gewoon ter plekke je kaartje.
  • Hanidger: als je een kant-en-klare vakantie Gozo boekt, hoef je niets te regelen. Dan zit de transfer van het vliegveld van Malta naar je accommodatie op Gozo, inclusief de veerboot, gewoon bij de pakketprijs inbegrepen.
  • Het is handig om een huurauto te hebben op Gozo. Er rijden wel veel bussen, en ook altijd op tijd. Maar deze gaan allemaal via Victoria, dus het duurt met de bus wel even voordat je het eiland hebt gezien. Met een huurauto ben je een stuk flexibeler en kun je boodschappen doen bij de grotere supermarkten in en net buiten Victoria. Je kunt je huurauto het beste van te voren online reserveren, er is een beperkt aantal huurauto’s voorhanden.
  • Ben je maar één of twee dagen op Gozo? Dan kun je ook een kaartje voor de Hop on hop off bus kopen. Een handige en eenvoudige manier om he eiland te bekijken.
  • Bekijk alle informatie over een vakantie Gozo.

Bewaar op Pinterest!

Top 10 bezienswaardigheden Gozo | Malta & Gozo

 

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

    Laat een reactie achter