Malta

Valletta met kinderen

Valletta met kinderen | De leukste dingen om te doen in Valletta met kinderen

Ga je met het hele gezin op vakantie naar Malta? Dan mag je de Maltese hoofdstad Valletta niet missen. Hoewel het geen typische stad is voor kinderen, is er genoeg te zien en beleven voor kinderen. Bekijk wat je allemaal kunt doen in Valletta met kinderen. 

Meer Malta met kinderen

Valletta met kinderen: 7x doen

Toy Museum

Toy Museum Malta | Malta & Gozo

Stiekem is het Toy Museum in Valletta zowel leuk voor de ouders als voor de kinderen. Er staat namelijk een gigantische verzameling vintage speelgoed. Beren, poppen, autootjes, fietsjes, vliegtuiges. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Upper Barrakka Gardens

Upper Barrakka Gardens Valletta | Malta & Gozo

Deze vredige tuin torent hoog boven de haven van Valletta uit. De Upper Barrakka Gardens zijn een perfecte plek om in Valletta met kinderen te komen. Ze kunnen er lekker en veilig rondrennen, verstoppertje spelen. En niet onbelangrijk: ouders kunnen even neerploffen bij het kioskje met iets te drinken.

Kanonnen van Valletta

Barrakka Gardens, kanonnen | Malta & Gozo

Zorg dat je om 12.00 bij de Barrakka Gardens bent. Want als je dan naar beneden kijkt, kun je precies zien hoe de kanonnen worden afgevuurd.

Met de Barrakka lift naar beneden

Barrakka Lift, Valletta | Malta & Gozo

Bootjes kijken is leuk en als je in Valletta met kinderen naar de haven wilt, kun je met de kolossale lift vanaf de Barrakka Gardens 58 meter naar beneden. Een ritje kost slechts een euro.

Neem het treintje

Valletta met kinderen (foto met dank aan Malta Fun Trains) | Malta & Gozo

Hoewel de treintjes op Malta voor alle bezoekers zijn bedoeld, zijn ze toch vooral het leukst voor kinderen. Stap in de Malta Fun Train in Valletta, want zo kom je heel relaxt bij alle bezienswaardigheden van de stad. Je kunt onderweg ook uitstappen om foto’s te maken.

Stap in een vissersbootje

Bootje van Valletta naar Three Cities | Malta & Gozo

Je kunt ze op veel plekken zien op Malta: de Luzzu. Ofwel, de traditionele vissersbootjes. In en rond Valletta worden ze niet meer gebruikt om te vissen, maar je kunt wel met een Luzzu mee vanuit de haven van Valletta naar Three Cities, ook een leuke plek om te ontdekken. Lees meer over de kleurrijke vissersbootjes van Malta.

The Malta Experience

Foto met dank aan The Malta Experience | Malta & Gozo

Zijn je kinderen al wat groter? Dan is het leuk om ze mee te nemen naar The Malta Experience. De geschiedenis van Malta is namelijk fascinerend, maar kan voor kinderen ook wat droog zijn. Tijdens The Malta Experience komt de 7000 jaar oude geschiedenis van Malta in 45 minuten tot leven. Je kunt de show ook in het Nederlands volgen.

Valletta met kinderen? Plan je bezoek

  • Je hoeft zeker niet in Valletta te logeren om de stad met je kinderen te bezoeken. Vanuit het hele eiland rijden er bussen naar Valletta. Bekijk de dienstregeling en bekijk hoe je er gemakkelijk komt.
  • Je kunt in Valletta redelijk goed met een buggy rijden. Sommige straatjes hebben brede treden, maar dat is met de kinderwagen ook goed te doen. Neem je liever geen risico? Neem dan een draagzak of draagdoek mee.
  • Wil je in één dag meer zien dan alleen Valletta? Koop dan een tickets voor de Hop on hop off bus, je komt dan ook in de Three Cities, Marsaxlokk en Blue Grotto waar je een boottochtje kunt maken. Allemaal aanraders voor kinderen.

Valletta met kinderen
Bewaar op Pinterest

Valletta met kinderen: de leukste dingen om te doen in Valletta met kinderen | Malta & Gozo

Lees meer over Valletta, Malta

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

    Laat een reactie achter