Gozo

Victoria, Gozo: de mooiste foto’s

Foto's van Victoria (Rabat), Gozo

Victoria, ook wel Rabat genoemd, heeft de eer de bescheiden hoofdstad van Gozo te zijn en ligt op slechts 6 kilometer van de aanlegplaats van de veerboot in Mgarr. In Gozo leiden alle wegen (letterlijk!) naar Victoria, dus tijdens je vakantie op Gozo kom je er zeker eens (of meer) terecht. En dat is maar goed ook, want Victoria is een heel mooi stadje. Bekijk een aantal mooie foto’s van Victoria.

Het is helemaal niet moeilijk om in Victora (Rabat) op Gozo uit te komen. Stap gewoon op een willekeurige bus. Want alle wegen, en dus ook alle bussen, leiden vanzelf naar Vitcoria. De bescheide hoofdstad van Gozo mag dan niet groot zijn, maar is wel wonderschoon en verdient een bezoekje tijdens je vakantie. Kom alvast een beetje in de stemming met deze tips en foto’s.

Foto’s Victoria, Gozo

Citadel Victoria (Rabat), Il Kastell

Citadel Victoria (Rabat), Il Kastell

Citadel Victoria (Rabat), Il Kastell

De Citadel in Victoria wordt Il-Kastell genoemd en ligt op één van de hoogste punten midden op Gozo. Daardoor kun je deze eigenlijk vanaf het hele eiland wel zien. De heuvel waarop Il-Kastell is gebouwd, wordt al bewoond sinds het neolithische tijdperk, maar de Citadel werd pas in de middeleeuwen gebouwd.

De Knights of St. John (die vanaf de 16de eeuw Malta leidden) versterkten Il-Kastell vanaf het einde van de 16de eeuw. Een eeuw lang moesten alle inwoners van Gozo de nacht doorbrengen binnen de muren van de Citadel, zodat ze veilig zouden zijn. Toen het weer veilger werd, vestigde de bevolking zich aan de voet van Il-Kastell en dit groeide uit tot Rabat, wat nu Victoria wordt genoemd.

Victoria: commercieel en bruisend hart

Pleinen van Victoria (Rabat), Gozo

Pleinen van Victoria (Rabat), Gozo

Straten van Victoria (Rabat), Gozo

Foto's Victoria (Rabat), Gozo

Victoria ligt niet alleen in het hart van Gozo, het is ook het belangrijkste commerciële centrum van het eiland. Hier vind je een paar grote winkelcentra en ook de grootste supermarkten. Toch blijft de sfeer er erg ontspannen en is het heerlijk om wat te drinken op de terrasjes op één van de pleinen van Victoria. Het centrale plein van de stad is het marktplein It-Tokk.

De straatje van Victoria

Straten en beelden in Victoria, Gozo

Straten en beelden in Victoria, Gozo

Straten en beelden in Victoria, Gozo

Maar het leukste is het om in de straatjes van Victoria te verdwalen. Op de hoeken word je verrast door prachtige heiligenbeelden en kleine kapelletjes en altaartjes. In tegenstelling tot de toeristenwinkels in Malta kom je hier nog echt ambachtswerk tegen, zoals antiek, visnetten en gebreide kleding. De enige bewoners die je op een warme dag tegenkomt zijn een paar poezen.

2x leuk logeren in Victoria (Rabat)

B&B Miria

B&B Miria is gevestigd in een mooi, traditioneel huis in Victoria (Rabat) en is een ontzettend leuke en goed betaalbare optie op Gozo. De kamers zijn eenvoudig, maar comfortabel ingericht, en hebben prachtige vloeren. De badkamers zijn heel erg fijn. Het ontbijt ‘s ochtends is een feestje met kaasjes, vers fruit en verschillende cakes en taarten. ‘s Middags even afkoelen? Geen punt, deze B&B heeft een zwembad. Lees meer over B&B Miria.

B&B Miria Victoria (Rabat), Gozo

The Duke Boutique Hotel

Logeren bij The Duke in Victoria is pure verwennerij. Vanaf het dakterras heb je een prachtig uitzicht op de Citadel: de hele dag mooi, maar vooral ‘s avonds een plaatje. Het hotel ligt naast de lommerrijke tuinen van Villa Rundle en naast een winkelcentrum. Je bent dus van alle gemakken voorzien en loopt zo naar alle bezienswaardigheden van de stad. De kamers zijn, zoals je van de naam van dit hotel mag verwachten, heerlijk luxe en comfortabel. En een koopje, vergelen bij wat hotels van deze status op Malta kosten. Lees meer over The Duke Boutique Hotel.

The Duke Boutique Hotel: Victoria (Rabat), Gozo

Victoria (Rabat), Gozo: zo kom je er

  • Gozo heeft geen eigen vliegveld. Wil je naar Gozo, dan moet je eerst naar Malta vliegen. Vergelijk vliegtickets Malta en bekijk wat voor jou goedkoop uitpakt. Vervolgens pak je de bus, of een taxi, naar Cirkewwa waar de veerboot vertrekt. Je hoeft geen kaartjes of plaatsen te reservene voor de veerboot naar Gozo.
  • Maar handiger is het misschien om meteen een auto te huren zodra je aankomt op Malta, want een huurauto is erg handig op Gozo. Met je huurauto kun je ook gewoon de veerboot op en hoef je ook geen plek te reserveren
  • Als je in Victoria verblijft op Gozo kun je het eiland prima met de bus verkennen, want alle bussen rijden via Victoria. Bekijk de dienstregeling. Dat gezegd hebbende rijden de bussen niet om de haverklap (hoewel ze wel stipt op tijd zijn) en maken ze veel stops onderweg. Wil je in korte tijd toch wat meer van Gozo zien, dan is een huurauto wel een aanrader.
  • Lees ook Top 10 bezienswaardigheden Gozo.
  • Bekijk alle handige en leuke tips voor een vakantie Gozo.

Bewaar op Pinterest!

De mooiste foto's van Victoria (Rabat), Gozo

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

    Laat een reactie achter