Malta

Waarom je in oktobter naar Malta moet

Malta in oktober: op vakantie naar Malta in oktober? Dit mag je niet missen | Malta & Gozo

Op vakantie naar Malta in oktober? Natuurlijk, waarom niet! Een vakantie naar Malta in oktober heeft zo zijn voordelen. Er zijn namelijk superveel leuke festivals op het eiland in oktober. Maar er zijn nog meer voordelen. Lees gauw waarom je in oktober naar Malta moet. 

Malta in oktober: fijne temperaturen

Het kan ‘s zomers en ook in september ontzettend warm zijn in Malta. In oktober zijn de temperaturen milder. Dus als je niet zo goed tegen extreme hitte kan, maar wel graag van de zon wil genieten, dan is Malta in oktober een goed idee.

Malta in oktober, goedkope vakantie naar Malta in oktober | Malta & Gozo

Malta in oktober: veel minder duur

Malta is een heel populaire vakantiebestemming en in de zomermaanden is het goed zoeken naar een leuke aanbieding. Maar gelukkig kun je in oktober al ontzettend goedkoop op vakantie naar Malta. Je hebt keuze genoeg aan leuke appartementen en hotels. Maar een mooi resort en lekker all-inclusive kan ook al in oktober, voor een fijne prijs.

De leukste festivals in Malta in oktober

‘s Zomers is het vooral feesten op dancefestivals of genieten van vuurwerk. Dat laatste kan trouwens zo goed als het hele jaar door op Malta. Maar in oktober zijn er een paar leuke festivals op Malta, die echt de moeite waard zijn. Lees ook het artikel Festivals op Malta die je niet wilt missen.

Candle light festival

Vittoriosa, ook wel bekend als één van the Three Cities, staat in oktober in het teken van The Candle Light Festival, het Birgufest. Wandel door de smalle straten die door kaarsjes en fakkeltjes worden verlicht. Maar er hangen ook prachtige kroonluchters her en der. Ontzetten sfeervol en heel romantisch.

Malta in oktober, ga op vakantie naar Malta in oktober | Malta & Gozo

Malta in oktober, Notte bianca | Malta & Gozo

Notte bianca

De witte nacht klinkt als iets politieks, maar dat is het helemaal niet. De Notte bianca is namelijk de Museumnacht in Valletta. Je kunt de hele nacht gratis naar het museum in Valletta en dat is echt de moeite waard (bekijk een overzicht van de mooiste musea en bezienswaardigheden in Valletta). Daarnaast kun je op straat kijken naar oude ambachten en de lekkerste hapjes kopen.

Malta voor een actieve vakantie

Wandelaars en fietsers zullen juist ontzettend blij zijn met de mildere temperaturen op Malta in oktober. Want wandelen en fietsen is nu eenmaal een stuk aangenamer als het wat koeler is. Oktober is er de perfecte maand voor.

Zin om te gaan fietsen op Malta? Dan kun je mee met een leuke fietstour op Malta, maar je kunt ook met de eigen fiets of huurfiets mooie tochten maken. Houd er rekening mee dat het noorden van Malta behoorlijk heuvelachtig is met hier en daar een hele stijle helling. Het zuiden is veel vlakker en net even vriendelijker voor de kuiten.

Oktober in Malta, fietsen in Malta | Malta & Gozo

Oktober in Malta, duiken op Malta | Malta & Gozo

Ook voor snorkelaars en duikers is oktober een goede maand voor een vakantie naar Malta. De zee is nog steeds goed op temperatuur, maar de grote massa’s zijn inmiddels vertrokken, dus je hebt de mooie duikspots op Malta net even wat meer voor jezelf. Mooie plekken om te duiken zijn bijvoorbeeld The Blue Grotto en St. Peter’s Pool.

Op vakantie naar Malta in oktober

  • Liever zelf een leuke vakantie naar Malta in oktober samenstellen? Dat is natuurlijk heel gemakkelijk. Je vliegt namelijk al voor zo’n €80 retour naar Malta. Vergelijk vliegtickets naar Malta en bekijk wat voor jou het voordeligst is.
  • Ook een leuk hotel of appartement is niet moeilijk te vinden op Malta. Vergelijk de prijzen en je ziet dat er genoeg keuze is voor jouw budget en reisgezelschap.
  • Oktober is ook een perfecte maand om met een baby naar Malta te reizen. Lees meer in het artikel Malta met baby.
  • Bekijk meer over Malta in de winter.
  • Tips nodig voor het plannen van een vakantie op Malta? Lees dan alle tips op de pagina Plan je vakantie naar Malta.

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

    Laat een reactie achter