Wat en hoe Malta en Gozo

Wat en hoe Malta en Gozo | Malta & Gozo

Wat en hoe Malta en Gozo? Wil je graag naar Malta en Gozo op vakantie en ben je benieuwd hoe je dat aanpakt en waar je op kunt rekenen? Dit moet je weten over Malta en Gozo, zodat je een heerlijke vakantie op Malta en Gozo kunt hebben.

Wat en hoe Malta en Gozo?

  • Op Malta wordt links gereden, hiermee moet je zeker rekening houden als je een auto huurt op Malta of als je gaat fietsen op Malta.
  • Op Malta en Gozo heb je stopcontact type G, daar passen onze stekkers niet in. Let dus op en neem een wereldstekker mee naar Malta, zodat je zeker weet dat je bijvoorbeeld je telefoon kunt opladen.
  • Op Malta en Gozo kun je gewoon met Euro’s betalen. Op Malta kun je overal goed pinautomaten vinden, in Gozo vind je ze in de iets grotere plaatsjes.
  • De beste reistijd voor Malta is april tot en met oktober. Leuk: op Malta en Gozo schijnt de zon veel en vaak. Bekijk alles over het weer in Malta.
  • Op Malta en Gozo heb je vooral kiezelstranden. Wil je veel naar het strand? Dan is het een goed idee om waterschoenen in te pakken, voor zowel jezelf als je kinderen.

Wat kun je doen op Malta?

Als je dacht dat Malta niet meer te bieden heeft dan zon, zee en strand heb je het mis. Natuurlijk, Malta is het perfecte land voor een zonnige vakantie, maar er is zo ontzettend veel te doen en te zien op Malta. Natuurlijk moet je minstens een dag naar de hoofdstad van Malta: Valletta. Hier kun je bijvoorbeeld mooie vintage etalages en de schitterende balkons, waar Malta zo bekend om is, goed zien. Wil je liever wat kleiners, dan is het pittorekse Mellieha leuk om te bezoeken. Nog meer leuks op Malta:

Wat en hoe Malta en Gozo: bekijk Valletta | Malta & Gozo

Wat en hoe Malta en Gozo: wat kun je doen op Malta? | Malta & Gozo

Wat kun je doen op Gozo?

Waar Malta bruisend is, is Gozo juist relaxt. Zelfs de Maltezen komen graag naar Gozo, omdat de sfeer er zo relaxt is en het heerlijk rustig is op het eiland. Maar dat wil niet zeggen dat Gozo saai is, integendeel. Zo mag je in ieder geval de Victoria, met het prachtige fort en de knusse straatjes van de binnenstad, boordevol kleurrijke heiligebeelden. Daarnaast heeft Gozo schitterende rotsige kusten, fantastische vergezichten en kun je genieten op het strand van verlaten baaien. Echte must-sees op Gozo zijn in ieder geval de Ġgantija Tempels, de zoutpannen in Marsalforn, Dwejra Bay en de basiliek van Ta’ Pinu.

Bekijk alle tips over Gozo

Wat zijn de verschillen tussen Malta en Gozo?

Als je een levendige vakantie vol cultuur, leuke restaurants, levendige steden, leuke dorpje en veel attracties wilt, dan moet je echt op Malta zijn. Er zijn genoeg leuke badplaatsen, geweldige hotels en leuke resorts om een heerlijke vakantie te plannen. Ben je een echte rustzoeker of wandelaar? Dan is Gozo beter geschikt. Gozo is minder dicht bevolkt en er is veel minder verkeer dan op Malta. De enige grote stad op Gozo is de hoofdstad Victoria en voor de rest zijn er wat uit de kluiten gewassen dorpen. Het landschap op Gozo is ook gevarieerder dan op Malta.

Wat en hoe Malta en Gozo: wat kun je doen op Gozo? | Malta & Gozo

Hoe van Malta naar Gozo? Veerboot Malta naar Gozo | Malta & Gozo

Hoe reis je van Malta naar Gozo?

Je kunt van Malta naar Gozo reizen door de ferry naar Gozo te nemen vanaf Cirkewwa. Je kunt met de bus naar Cirkewwa reizen als je te voet over wilt gaan, maar je kunt ook met de auto op de veerboot. De veerboot van Malta naar Gozo (en andersom) vertrekken elke 45 minuten. Je kunt je kaartje gewoon bij de terminal kopen, van te voren reserveren is niet nodig.

Plan je vakantie naar Malta en Gozo

Vliegen naar Gozo is niet heel handig. Je kunt gewoon het beste naar Malta vliegen. Dit is helemaal niet duur. Vergelijk vliegtickets naar Malta en bekijk wat voor jou goedkoop uitpakt. Vanaf het vliegveld verder reizen is ook niet moeilijk. Op de pagina Vliegen naar Malta kun je lezen wat je moet doen zodra je op het vliegveld aankomt. Het is trouwens ook helemaal niet moeilijk om een leuk en goed te betalen hotel of resort op Malta te vinden. Bekijk de leukste goedkope hotels op Malta. Ook op Gozo zijn heel mooie en leuke hotels te vinden. Houd je niet van eindeloos vergelijken? Bekijk dan of je misschien een leuke aanbieding Malta kunt vinden.

Bewaar op Pinterest!

Wat en hoe Malta en Gozo | Malta & Gozo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven