Weer in Malta: klimaat Malta

Weer in Malta, klimaat Malta: alles over het weer in Malta | Malta & Gozo

Weer in Malta: ben je benieuwd wanneer het weer in Malta het beste is en wanneer je dus het beste een vakantie naar Malta kunt boeken? Hier vind je alle informatie over het weer in Malta en het klimaat van Malta. Maar weer gerust: op Malta schijnt de zon veel en vaak en regent het weinig. Ofwel: een heerlijke bestemming voor een zonnige en warme vakantie.

Klimaat Malta

Malta ligt net onder Sicilië en is een Mediterraans lans. En dat is te merken aan het klimaat. Het is een groot deel van het jaar zonnig, warm en droog op Malta waardoor je erg met een gerust hart een vakantie naartoe kunt boeken. Alleen in de wintermaanden valt er wat regen en kan het flink waaien. Bekijk ook meer over Malta in de winter.

Zon in Malta

Malta is echt een zonnig vakantieland. Malta heeft de meeste zonuren van juni tot en met setember wanneer de zon echt bijna altijd schijnt. Het is in deze maanden dan ook behoorlijk warm op Malta, meestal rond of boven de 30 °C, pas ‘s nachts koelt het af naar temparturen onder de 25 °C. Maar van de warmte hoef je in Malta niet zo veel last te hebben: de meeste hotels en apparementen op Malta hebben airco en er staat op Malta vaak een verkoelend windje.

Beste reistijd Malta

Wanneer kun je het beste naar Malta op vakantie? De meeste maanden zijn echt perfect voor een vakantie naar Malta, over het algemeen zijn de maanden april tot en met oktober echt wel geschikt, omdat de zon dan bijna altij schijnt. In april, mei en oktober zijn de temperaturen wat milder, dus als je niet van extreme hitte houdt, zijn deze maanden echt geschikt. Van juni tot en met september kunt je rekenen op hoge temperaturen en heel af en toe een onweersbui. De wintermaanden op Malta zijn over het algemeen mild, met temperaturen rond de 14 °C, maar er valt dan relatief veel regen en er staat ook vaak een flinke wind.

Reis je met een baby naar Malta en kun je om het hoogseizoen heen? Dan kun je beter in het voor- of najaar naar Malta op vakantie. Lees meer tips in het artikel Malta met baby.

Wanneer schijnt de zon op Malta?

Malta is een ontzettend zonnig land en daarom echt perfect als vakantieland. Over het algemeen heb je de meeste zonneschijn in de maanden april tot en met oktober, met als echte toppers de zomermaanden juni, juni, augustus en september. In de zomermaanden zijn de temperaturen ook het hoogst. Houd er rekening mee dat de zon in Malta van april tot en met juni stevig schijnt en dat je je echt goed moet insmeren. Neem dus altijd een goede zonnebrandcrème mee op vakantie naar Malta. Voor kinderen is UV zwemkleding echt een aanrader om ze te beschermen tegen zonnebrand.

Wanneer regent het op Malta?

Goed nieuws: op Malta regent het eigenlijk heel weinig. Daarom is het landschap wel een beetje dor en stoffig, maar de stranden en badplaatsen zijn geweldig. Dus dat maakt een hoop goed. In de maanden april tot en met oktober regent het eigenlijk bijna niet op Malta. Heel af en toe valt er eens een onweersbuitje, maar daarna schijnt de zon weer meteen. Van oktober tot en met naart valt de meeste regen in Malta.

Bekijk het actuele weer in Malta

Weersverwachting
Valetta

Weeronline.nl – Meer weer in Valettaweeronline.nl Altijd jouw weer

Meer tips over Malta

Plan je vakantie naar Malta